Поштовани-а,

Моје име је Маријана Прокопенко Цветковић, рођена сам и живим у Републици Србији у граду Крушевцу. Обраћам вам се у нади да ћете ми помоћи да пронађем своје козачке корене по мом деди Русу,  Максимилијану Андрејевичу Прокопенку који је рођен у вашем граду.   

О свом деди Макимилијану врло мало знам, тек толико да му судбина није била наклоњена како у родној домовини Русији,  тако и  у новој домовини Југославији.  Русију  је напустио као младић у време „Грађанског рата“ (1917-1922),  да  би у време II светског рата нестао незнано где на простору  Југославије.

О свом деди знам само ово:

Максимилијан Андрејевич Прокопенко рођен је 3.августа 1895. године, станица (козачко село) Константиновск на Дону,  од оца Андреје и мајке Теодосије. На основу једног уверења руком писаног видим да је похађао школу у Константиновску која је носила име атамана М.И.Платова. Такође на основу уверења издатог 1919. године, видим  да је био студент „Донског политехничког института“ у козачком граду Новочеркаск.

У нади да ће ми неко од суграђана Константиновска помоћи да расветлим своје порекло по деди Максимилијану Андрејевичу Прокопенку,  и сазнам нешто више о историји породице Прокопенко,  хвала унапред на свим одговорима.

С поштовањем,

Маријана Прокопенко Цветковић
Ул. Веце Корчагина 110/1
37.000 Крушевац
Република Србија